O Galeriji

Žuti dućan djelovao je od 1989. do 2013. godine, a nudio je slike i grafike najpoznatijih hrvatskih umjetnika (Dubravka Babić, Mersad Berber, Dragica Cvek Jordan, Vasilije Jordan, Edo Murtić, Dimitrije Popović, Đuro Pulitika, Miroslav Šutej, Mladen Veža i drugi), posebni izbor slika i grafika umjetnika porijeklom iz Koprivnice i Podravine (Romano Baričević, Francina Dolenec, Zlatko Kauzlarić-Atač, Fedor Malančec, Željko Mucko, Ivan Obsieger, Josip Turković i drugi) te čitav niz (unikatnih) predmeta iz područja primijenjene umjetnosti.

1990. godine Žutom dućanu pridodan je naziv Galerija S kako bi se aktivirala i naglasila izlagačko-galerijska djelatnost. U razdoblju od 1990. do 2007. godine Galerija S organizirala je niz izložbi, kako unutar prostora Žutog dućana, tako i na raznim lokacijama grada Koprivnica. Prva u nizu iz 1991. godine bila je velika izložba ‘Pred zidom’ postavljena u dvorištu Galerije S na kojoj je sudjelovalo ukupno 27 autora iz Hrvatske.

Od 2007. do 2013. godine Galerija S djeluje u novom izlagačkom prostoru ustupljenom od strane arhitektonskog ureda Forma biro d.o.o iz Koprivnice. Novi prostor nalazi se na par metara udaljenosti od ulaza u Žuti dućan. Ovo razdoblje ujedno je i razdoblje najintenzivnije izlagačke djelatnosti Galerije S: unutar 6 godina, Galerija S organizirala je tridesetak izložbi pretežno mlađih autora iz Hrvatske te se fokusirala na ponudu djela suvremenih umjetnika i širenje tržišta suvremene umjetnosti u Hrvatskoj.

Stalni postav Galerije S uključivao je sljedeće autore: Gordana Bakić, Snježana Ban, Romano Baričević, Ivana Barišić, Neven Bilić, Gordana Bralić, Tomislav Buntak, Nemanja Cvijanović, Viktor Daldon, Vlasta Delimar, Boris Demur, Hrvoje Duvnjak, Fedor Fischer, Ivana Franke, Darko Fritz, Petra Grozaj, Duje Jurić, Alem Korkut, Daniel Kovač, Ivan Kožarić, Ivica Malčić, Marijan Molnar, Anita Parlov, Igor Rončević, Ivan Skvrce, Ivan Šeremet, Marko Tadić, Sunčanica Tuk, Zlatan Vehabović i Matko Vekić.

Od 2013. do danas Galerija S ne djeluje unutar fizičkog prostora. Galerija S najbolja je adresa za one koji vizualnu umjetnost prihvaćaju kao kulturni izazov, ali joj ne odriču i financijsko-ulagački aspekt.